Bilar – klassiker genom tiderna

Den första bilen tillverkades för mer än tvåhundra år sedan och var väldigt annorlunda de bilarna vi har idag. Genom åren har bilen såklart förändrats och utvecklats för att bli bättre, mer energisnåla, snyggare och snabbare. Av alla bilar som tillverkats finns det några bilmodeller som lev mer populära än andra, några bilar som idag kallas för riktiga klassiker. En klassiker genom tiderna är utan tvekan Ford Mustang. Denna snygga kärra kom först ut på marknaden år 1964 och sedan kom en ny utgåva ut med lite förändringar. Ford Mustang bilar har ett ungdomligt utseende och en sportig look som var populärt då och nu. Idag kan du köpa en helt ny Ford Mustang. Denna variant ser såklart ut som de klassiska bilarna men är nu i ny tappning.

En annan av de mest klassiska bilmodellerna genom tiderna är Toyota Corolla som första gången utkom under 1960-talet. År 2003 var bilmodellen faktiskt en av världens mest sålda bilar genom tiderna. Idag finns Toyota Corolla fortfarande att köpa, men den har förändrats så mycket sedan den första utgåvan att man knappt ser att det är samma bil. Toyota Corolla är en japansk bil som blev en stor hit i Japan, men även i resten av världen.

Annorlunda men klassiska bilar

Trots att klassiska bilar ofta är de vanligaste bilarna kom det ut en hel del konstiga bilmodeller under 1970-talet. Ett exempel är Lamborghini Countach, en väldigt kantig bilmodell som ser lite framtidsaktig ut. Denna bilmodell blev väldigt populär och har faktiskt varit med i flera olika filmer exempelvis Transformers från 1984, Crazy like a Fox och i Rain Man. Den som äger en Lamborghini Countach kan vara lycklig. Den här bilmodellen säljs idag för enorma summor pengar. Det finns en stor marknad för veteranbilar och många köper mer slitna bilar för att rusta upp och sälja dyrare.

Bilar har förändrat sitt utseende rejält sedan den första bilen uppfanns