Bilbingo är kul för hela familjen

Bilbingo är ett riktigt roligt och uppskattat nöje av alla möjliga sorters människor. Kanske har du en tanke om att bingo är något för pensionärer och vanligtvis kan det nog också stämma. När det kommer till bilbingo så ser det dock ganska annorlunda ut. Bilbingo arrangeras oftast av idrottsföreningar och går till som så att bilar kör till en ”drive-in”. Man sitter sedan i bilen och spelar bilbingo tillsammans med mängder av andra folk. Det bästa med bilbingo är att man kan ha det mysigt i bilen tillsammans med sin familj. Ofta tar folk med sig fika eller något gott att äta medan man spelar.

Bilbingo fungerar som så att bilarna och de som vill delta står på en stor parkering. Sedan får alla bilar ett papper med siffror, själva bingopappret. En person kommer sedan att rabbla upp bingosiffrorna i en högtalare, under tiden kryssar bilisterna i sina lappar. När någon får Bingo tutar denne person. Bingo hålls oftast på sommaren då vädret är mer behagligt och om det är varmt händer det att folk sitter i solstolar utanför bilarna. Om du också vill vara med och spela bilbingo kan du googla för att se om det hålls bingo där du bor och se också till att kolla upp vilka spelregler som gäller för just den bilbingon du tänker besöka.

Roligt med bilbingo på resan

Förutom denna sortens bingo finns det även en annan variant av bingo som är vanligt i barnfamiljer. Denna barnbingo kan du spela genom att ta ett papper, måla upp ett rutnät med cirka 25 rutor. I varje ruta ska det vara olika symboler, till exempel kossor, flaggstänger, flygplan, stoppskyltar och annat du kan se vid vägkanten. Att spela denna sortens bingo är perfekt när man har en lång bilresa framför sig. Ofta är det en uppskattad lek bland de små som får vara lite fokuserade längst resan. För att göra bingon roligare kan du dela ut små priser, exempelvis när barnen kryssat i tio rutor och sedan när de kryssat i alla.

Bilbingo spelas från bilen och är roligt för alla åldrar