Möklintaveckan – en rolig folkfest

Möklinta är en mindre tätort som ligger i Västmanland. Möklinta bjuder på vacker natur, röda små stugor och vackra kyrkor. Här ute har tiden nästan stått still i urminnes tider, eller så kan det åtminstone kännas för någon som kommer från storstaden. Här ute i landsbygden finns ingen stress eller storstadsproblem. För att fler ska få ta del av detta underbara lilla samhälle håller byborna något som kallas för Möklintaveckan. Möklintaveckan är som en folkfest för alla som vill komma. Under Möklintaveckan kan man uppleva svenskt natur, roliga aktiviteter och mycket mer. Till exempel kan du få åka häst och vagn, besöka fina gårdsbutiker och vandra i naturen.

Möklintaveckan har hållits årligen under ett tjugotal år och eftersom intresset fortfarande är stort ser det ut att fortsätta så under många år framöver. Möklinta kanske inte är ett ställe man skulle besökt annars, men med Möklintaveckan får man som storstadsbo chansen att känna på friden ute på landet. Roliga event som traktorcruising är såklart ett måste denna vecka. I Möklinta finns gott om natur och skog och även chansen att se skygga djur som lodjur. I skogarna här finns även gott om älgar, rådjur och sällsynta fåglar.

Koppla av under Möklintaveckan

Möklintaveckan är en tillställning som håller på under fyra dagar. Här ute på landsbygden i den lilla tätorten bor det bara 1 200 personer. Av dessa invånare är hela 100 stycken jord- eller skogsbrukare. I Möklinta finns det ett naturreservat, vackra sjöar och bra svampmarker. Du som gillar att fiska kommer garanterat att trivas här då det finns bra fiskevatten. Förutom vacker natur finns det gamla kyrkor i Möklinta och dessutom fyra olika museum med utställningar som kan vara intressanta. Trots att Möklintaveckan hålls under sommaren finns det även en del att göra här på vintern. Orten har en skidbacke med lift och upplysta motionsslingor.

Möklintaveckan kan du besöka om du vill få en paus från storstadens stress